Van Nellefabriek in Rotterdam

De van Nellefabriek in Rotterdam is een rijksmonument en ontworpen door L.C. van der vlucht en J.A. Brinkman. Het gebouw is gebouwd in de periode 1925 – 1931 en een schoolvoorbeeld voor het Nieuwe Bouwen. Het gebouw maakt onderdeel uit van het Van Nellefabriekcomplex. De voornaamste materialen die gebruikt zijn voor de fabriek zijn beton staal en glas, dit materiaal gebruik is ook herkenbaar voor het Nieuwe Bouwen. Voor de tijd was het een zeer moderne daglichtfabriek gelegen in een groen landschap. Het gebouw heeft een nieuwe functie gekregen en wordt nu gebruikt als bedrijfsverzamelgebouw voor bedrijven in de creatieve en communicatie sector. Ook worden er op de begane grond diverse beurzen en evenementen georganiseerd. De grote, van oorsprong productieruimtes, lenen zich goed voor evenementen, daarnaast zijn de ruimtes ook deels opgedeeld tot kleine bedrijfseenheden.

Toegepaste duurzaamheidsmaatregelen

De duurzaamheidsmaatregelen die zijn toegepast:

  • Doos in een doos constructie, zodat het gevelbeeld behouden blijft
  • Klimaat regulerende gevel aan de zuid zijde
  • Aangrenzende onverwarmde ruimte aan de noordzijde
  • Optimalisatie bestaande de centrale verwarming (van stoomverwarming naar waterverwarming)
  • Optimaal benutten daglicht (net zo als in oorspronkelijk ontwerp)
  • Weer In gebruikstellen van oorspronkelijk grijswatercircuit
  • Hergebruik van oude materialen

project-12-Van-Nellefabriek-rotterdam

DuMo-score:

De DuMo-score van dit project, van voor de ingrepen is: 120. De Mo-coëfficiënt van dit project, van voor de ingrepen is: 2. De Du-score van dit project, van voor de ingrepen is: 60.

De DuMo-score van dit project na de uitgevoerde ingrepen en maatregelen is: 240. De Mo-coëfficiënt van dit project na de uitgevoerde ingrepen en maatregelen is: 2. De DU-score van dit project na de uitgevoerde ingrepen en maatregelen is: 120.

De DuMo-score van dit project, van voor de ingrepen is: 120. De Mo-coëfficiënt van dit project, van voor de ingrepen is: 2. De Du-score van dit project, van voor de ingrepen is: 60.

Project-12-Van-Nellefabriek-in-Rotterdam

In Archive