Huis Hildebrand in Blaricum

Huis Hildebrand is een door Gerrit Rietveld ontworpen villa gelegen in Blaricum. Gerrit Rietveld was als architect betrokken bij om en nabij 100 woningen, waarvan er slechts vijf (vrijwel) ongeschonden behouden zijn gebleven. De meeste Rietveld woningen zijn dusdanig aangepast dat veel van de originele details verloren zijn gegaan. Huis Hildebrand is hierop de uitzondering en is één van de authentiekste overblijfsels van het oeuvre van Rietveld. Mede daardoor de architectonisch onconventionele ontwerp, wat zijn tijd ver vooruit was, is dit gebouw een Rijksmonument. Doordat er veel details en materialisering gelijk zijn gebleven is het gebouw wel heel kwetsbaar en onderhoudsgevoelig.

Toegepaste duurzaamheidsmaatregelen

Vanwege de hoge mate van monumentale waarde hebben er minimale ingrepen plaatsgevonden. De duurzaamheidsmaatregelen die zijn toegepast:

  • HR ketel geplaatst
  • Serre geplaatst zoals deze er vroeger ook heeft gestaan. Deze dient als warmte buffer en is onverwarmd (AOR)
  • Zeer dunne maar hoogwaardige isolatie toegepast in platdakconstructie
  • Sommige geveldelen gesoleerd met een zeer dun isolatiemateriaal

Project-15-Huis-hildebrand-blaricum-(foto-Vereninnging-Hendrick-de-Keyser)

DuMo-score:

De DuMo-score van dit project, van voor de ingrepen is: 137,5. De Mo-coëfficiënt van dit project, van voor de ingrepen is: 2,5. De Du-score van dit project, van voor de ingrepen is: 55.

De DuMo-score van dit project na de uitgevoerde ingrepen en maatregelen is: 182. De Mo-coëfficiënt van dit project na de uitgevoerde ingrepen en maatregelen is: 2,6. De DU-score van dit project na de uitgevoerde ingrepen en maatregelen is: 70.

De DuMo-score van dit project, van voor de ingrepen is: 137,5. De Mo-coëfficiënt van dit project, van voor de ingrepen is: 2,5. De Du-score van dit project, van voor de ingrepen is: 55.

Project-15-Huis-Hildebrand-in-Blaricum

In Archive